Leuk dat je de moeite doet om dit te lezen!

Sinds maart 2014 zit ik namens het CDA in de gemeenteraad van Enschede. Mijn naam is Mart van Lagen en ik ben raadslid van het CDA voor Enschede. Als raadslid ben ik voornamelijk bezig geweest met jongeren betrekken bij de politieke besluitvorming van de gemeente Enschede. Dat deed ik niet alleen vanuit het stadhuis, ik ging graag de straat op. De afgelopen jaren heb ik veel ondernomen om met alle groepen jongeren in contact te komen, onder andere door: mee te lopen met jongerewerkers, avond- en nachtdienst bijwonen van de politie, Oudejaarsdag was ik bij de brandweer en organiseren van jongerenbijeenkomsten in het stadhuis.

Maar ook bijeenkomsten bijgewoond en georganiseerd vanuit en met sociale partners, bijv. onderwijsinstellingen, buurtkringen, wijkorganen, jongerenplekken, etc. Daarnaast heb ik het CDA-jongerencongres georganiseerd, een Jeugdlintje ingesteld voor maatschappelijk betrokken jongeren, Democratiespellen georganiseerd en uitgevoerd, basisschoolleerlingen een dag de baas laten zijn in de stad, etc.

Vanuit die hoedanigheid heb ik met meer dan 3000 jongeren gesproken. Geen dag was daardoor hetzelfde. Dat maakt het werk als volksvertegenwoordiger zijn in je eigenstad het mooist! Je kunt werkelijk iets betekenen.

Persoonlijk
Nu je toch aan het lezen bent, biedt het mij direct de mogelijkheid om mijzelf beter aan je voor te stellen. Mijn naam is Mart van Lagen. Geboren in maart 1995 en getogen in deze mooie gemeente Enschede. Mijn middelbare school periode was op Het Assink Lyceum in Haaksbergen waarna ik door ben gegaan op het ROC van Twente.

Naast mijn werkzaamheden voor de gemeente Enschede, ben ik werkzaam bij ProDemos (Huis voor Democratie en Rechtsstaat). Vanuit mijn werk bij ProDemos sta ik regelmatig voor verschillende klassen en groepen in heel Nederland. Tijdens deze bijeenkomsten ben ik moderator van democratiespellen en democratielessen. Ik heb grote interesse in geschiedenis en dan met name de Franse Tijd (1769 – 1815). De Franse Tijd is vooral bekend om de Franse revoluties en om Napoleon Bonaparte.

Overige weetjes
Vanuit mijn interesse voor geschiedenis lees ik veel boeken die betrekking hebben op geschiedenis en de Franse Tijd. Mijn favoriete schrijver is de Belg Johan op de Beeck en mijn (kleine) boekenkast is dus ook goed gevuld met boeken van deze schrijver. Mijn favoriete artiest is Guus Meeuwis. Meeuwis heb ik al paar keer live mee gemaakt in Eindhoven bij zijn Groots’ concerten en dichtbij huis in het Metropool in Hengelo. Ik houd van fietsen en heb een hekel aan regen en sneeuw. 

FC Twente
Als geboren Tukker ben ik natuurlijk hartstochtelijk supporter van FC Twente! Ik bezoek regelmatig wedstrijden van FC Twente. Het was even afzien in de Eerste Divisie, maar we zijn weer terug op het hoogste niveau en zondags kan FoxSports er weer op. Uiteraard kijk ik voor de echte analyses naar Veronica Inside. 😉

Contact
Als ik iets geleerd heb de afgelopen jaren, is het wel dat politici altijd te veel willen vertellen… Ik zal daarom de tekst niet langer maken dan nodig. Mocht je meer informatie willen of moet je voor je studie een interview doen, schroom dan niet om mij aan te spreken. Wil je contact opnemen? Klik dan hier!

Praten doe je niet over de jongeren maar mét de jongeren!

Mart van Lagen,
Raadslid CDA Enschede