Leuk dat je de moeite doet om dit te lezen!

Sinds maart 2014 zit ik namens het CDA in de gemeenteraad van Enschede. Met een korte onderbreking van 5 maanden in 2018 jl. In mijn raadsperiode ben ik voornamelijk bezig geweest met jongeren betrekken bij de politieke besluitvorming in de gemeente Enschede. Dat deed ik niet alleen vanuit het stadhuis, ik ging graag de straat op. De afgelopen jaren heb ik veel ondernomen om met alle groepen jongeren in contact te komen, onder andere door: tweemaal meegelopen met jongerewerkers in de wijken, avond- en nachtdienst meegelopen met de politie, Oudejaarsdag meegelopen met de brandweer, organiseren van jongerenbijeenkomsten in het Stadhuis.

Maar ook bijeenkomsten bijgewoond georganiseerd vanuit sociale partners, bijv. onderwijsinstellingen, buurtkringen, wijkorganen, jongerenplekken, etc. Daarnaast heb ik het CDA-jongerencongres georganiseerd, een Jeugdlintje ingesteld voor maatschappelijk betrokken jeugdigen, Democratiespellen georganiseerd en uitgevoerd, basisschoolleerlingen een dag de baas laten zijn in de stad, etc.

Vanuit die hoedanigheid heb ik met meer dan 3000 jongeren gesproken. Geen dag was daardoor hetzelfde. Dat maakt het werk als volksvertegenwoordiger zijn in je eigenstad het mooist! Je kunt werkelijk iets betekenen voor mensen.

Persoonlijk
Nu je toch aan het lezen bent, biedt het mij direct de mogelijkheid om mijzelf beter aan je voor te stellen. Mijn naam is Mart van Lagen. Geboren in maart 1995 en getogen in deze mooie gemeente Enschede. Mijn middelbare school periode was op Het Assink Lyceum in Haaksbergen waarna ik door ben gegaan op het ROC van Twente. Inmiddels studeer ik HBO Geschiedenis op het Windesheim in Zwolle.

Naast mijn studie Geschiedenis en mijn werkzaamheden voor de gemeente Enschede, ben ik werkzaam bij ProDemos (Huis voor Democratie en Rechtsstaat). Vanuit mijn werk bij ProDemos sta ik regelmatig voor verschillende klassen en groepen in heel Nederland. Tijdens deze bijeenkomsten ben ik moderator van democratiespellen en democratielessen.

FC Twente
Als geboren Tukker ben ik natuurlijk hartstochtelijk supporter van FC Twente! Helaas gaat het even wat minder met het ‘Trots van het Oosten’, maar dat zal op den duur wel weer goed komen! Hopelijk vieren we rond mei 2019 onze promotie naar de Eredivisie! Wie weet wel ondersteund met het kampioensschap van de Kitchen Champions League (Keuken Kampioendivisie).

Contact
Als ik iets geleerd heb de afgelopen jaren, is het wel dat politici altijd te veel willen vertellen… Ik zal daarom de tekst niet langer maken dan nodig. Mocht je meer informatie willen of moet je voor je studie een interview doen, schroom dan niet om mij aan te spreken.

Praten doe je niet over de jongeren maar mét de jongeren!

Mart van Lagen,
Raadslid CDA Enschede