Hartelijk dank dat je de moeite doet om mijn website te bezoeken. 

De afgelopen vier jaar (maart 2014 – maart 2018) zat ik namens het CDA Enschede in de gemeenteraad van Enschede. In deze periode ben ik voornamelijk bezig geweest om jongeren te betrekken bij de politiek. Dat deed ik niet alleen vanuit het stadhuis maar ik ging graag op pad. Tijdens mijn raadsperiode heb ik met ongeveer 3000 jongeren gesproken. Niet alleen jongeren en jeugdigen uit Enschede, maar ook buiten de gemeente Enschede. Tijdens deze gesprekken veel kennis opgedaan over wat er leeft onder de jongeren in en rondom Enschede.

Tijdens de afgelopen verkiezingen van maart 2018 helaas niet herkozen als (jongste) gemeenteraadslid namens het CDA voor Enschede. Dat betekent niet dat ik niet doorga met het aanspreken en spreken van jongeren binnen en buiten Enschede. De komende raadsperiode ben ik de eerste opvolger om alsnog namens het CDA Enschede te participeren in de gemeenteraad van Enschede. Mede daarom blijf ik actief met het werk waar ik de afgelopen vier jaar mee bezig ben geweest. Persoonlijk zou ik dat erg jammer vinden als de opgedane kennis zal verdwijnen.

Daarnaast biedt mij deze website ook de mogelijk om mijzelf even verder aan je voor te stellen. Mijn naam is Mart van Lagen. Geboren in maart 1995 en getogen in deze mooie gemeente Enschede. Mijn middelbare school periode was op Het Assink Lyceum in Haaksbergen waarna ik door ben gegaan op het ROC van Twente. Inmiddels studeer ik HBO Geschiedenis op het Windesheim in Zwolle. Je kan pas praten over de toekomst als je weet waar je vandaan komt 😉.

Als echte tukker ben ik natuurlijk ook supporter van FC Twente. Nu gaat het even wat minder met FC Twente, maar je moet de moet erin houden. Hopelijk vieren we rond mei 2019 het kampioenschap van de Eerste Divisie en de promotie naar de Eredivisie. Daarnaast werk ik in mijn dagelijks voor ProDemos in Den Haag als begeleider op locatie. ProDemos is het Huis voor Democratie en Rechtsstaat. Vanuit die hoedanigheid sta ik regelmatig voor klassen van alle niveaus om kennis over te dragen die te maken hebben met Democratie. Erg leuke bezigheid en je hoort erg veel en daardoor leer je alleen maar meer!

Ik zal de tekst niet langer maken dan nodig, spreek me gerust aan. Op korte termijn hoop ik weer in de gemeenteraad te zitten en namens en voor de jongeren een stem te zijn in de lokale politiek van Enschede. Want je moet niet alleen praten óver de jongeren, maar juist mét de jongeren!

Wellicht tot ziens!

Mart van Lagen