Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets publiceerde op mijn website c.q. blog. Persoonlijk vond ik het ook weer tijd worden om een stukje te schrijven over de laatste maanden. De gemeenteraadsverkiezingen zijn geweest en het nieuwe college is aanstaande. Dat betekent dat de (op)nieuw gekozen gemeenteraadsleden en wethouders echt aan de slag kunnen én moeten. Eindelijk zou je haast denken.

21 maart jl. is Enschede naar de stembus geweest voor de gemeenteraadsverkiezingen. Sinds jaren zagen we een daling van de opkomst tijdens de verkiezingen. Deze gemeenteraadsverkiezingen was weer een (kleine) groei te zien in de opkomst. Mooi om te zien dat meer Enschedeërs de moeite hebben genomen om te gaan stemmen. Elke stem telt! Helemaal als het gaat om kleine marges als tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 werd D66 de grootste met 7 zetels. Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen werd BBE (BurgerBelangen Enschede) de grootste met 7 zetels en kreeg D66 een mandaat van 5 zetels. Het CDA Enschede ging helaas van 5 naar 4 zetels. Niet een positieve uitslag voor de Enschedese CDA-afdeling, echter ben ik persoonlijk wel tevreden dat een veel mensen het hokje van het CDA hebben ingekleurd.

Hieronder een overzichtje de oude en de nieuwe zetelverdeling in Enschede:

D66 van 7 naar  5
BBE van 5 naar 7
PvdA van 5 naar 4
SP van 5 naar 3
CDA van 5 naar 4
VVD van 4 naar 4
GroenLinks van 3 naar 4
ChristenUnie van 3 naar 2
PVV  van 0 naar 3
DENK van 0 naar 1
Democratisch Platsform Enschede van 0 naar 1
EnschedeAnders.nl van 1 naar 1

Nu BBE de grootste partij is geworden, rest je natuurlijk niet anders dan ze te feliciteren en veel succes te wensen als grootste partij van Enschede. Het CDA Enschede moet de wonden likken en de schouders eronder zetten en aan de slag gaan voor een stad die je door wil geven.

Ikzelf kreeg van 158 mensen zijn of haar stem. Ontzettend bedankt voor je stem! Ik ben blij en trots op elke stem die ik heb mogen ontvangen. Het blijft toch een hele eer en ik zag een stijging van 33 stemmen.

Kortom

Voor het CDA niet echt een mooie uitslag, meer gehoopt en misschien ook wel meer verwacht. Helaas ben ik niet herkozen, maar dat houdt niet in dat ik aan de zijlijn blijf staan. Ik blijf bezig waar ik de afgelopen vier jaar ook mee bezig ben geweest, namelijk “jongeren betrekken bij de politiek”. Met de jongeren spreken en nog veel meer naar de jongeren luisteren. En tja, voor het CDA… met goede voorstellen instemmen en slechte voorstellen bestrijden. Eigenlijk het beleid van de afgelopen jaren. Het gaat goed komen en over 4 jaar zijn er weer de gemeenteraadsverkiezingen. Ik kijk er nu al naar uit!

Mart van Lagen

Categorieën: CDA Enschede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: