Afgelopen maandag heeft de gemeenteraad van Enschede gekozen voor een langetermijnvisie voor de zwembaden. Het college stelde voor om te kiezen voor scenario 2 (zie raadsvoorstel). Het CDA kon voor een groot deel meegaan met de voorkeur van het college, maar heeft op 2 onderdelen een wijziging aangebracht met de steun van de meerderheid van de raad.

Het CDA stelde voor om een ‘familiebad’ te realiseren, zodat het zwembad voldoende recreatieve voorzieningen behoudt voor jongeren en gezinnen. De CDA-fractie wil dat ook in de toekomst jongeren en gezinnen met kinderen het nieuwe bad weten te vinden. Alleen warm water is dan onvoldoende. Dan moet er wat ons betreft ook een glijbaan en een peuterbad zijn.

Maatregelen zijn nodig om de Enschedese zwembaden boven water te houden.  Er valt niet te ontkennen dat de huidige zwembaden niet meer voldoen aan de wensen en behoeften, waaronder afmetingen en het temperatuur van het zwemwater. Daarnaast vragen de zwemaccommodaties op korte termijn zeer grote onderhoudsinvesteringen.

Het CDA deelt de mening van de zwemverenigingen dat een topsportbad op de Universiteit kansen biedt, met name voor waterpolo. Wel vinden we dat dit moet blijven passen binnen de financiële kaders zoals voorgesteld in de zwembadvisie en het raadsvoorstel.

Mart van Lagen, Raadslid CDA Enschede

Categorieën: CDA Enschede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: