Nu de kruitdampen langzaam wegtrekken. Moet er bij mij toch iets van het hart. Wat een avond… niet in positieve zin, verre van zelfs.

Als lid van de werkgroep Stad & Bestuur sta ik faliekant achter het idee dat we als gemeente Enschede moeten experimenteren met verschillende vormen van het aan de voorkant van de besluitvorming betrekken van burgers en hen blijven vasthouden aan de achterkant. Maar of het experiment “de thermometer” daarvoor de meest geschikte vorm is, dat vraag ik mij ten zeerste af.

Het experiment de thermometer werd deze dinsdag tijdens de stadsdeelvergadering voor het eerst gebruikt. Het experiment zegt te willen kijken of partners van een stadsdeel de commissie meenemen in een actueel thema, waarna de gehele wijk ook ter plekke in de vergadering haar zegje mag doen. Terecht, want het gaat om de wijk.

Maar we begonnen als commissie niet allemaal bij 0 – 0, aangezien niet de hele commissie dezelfde informatie van het onderwerp had en daardoor dus volledig met de rug tegen de muur stond. Afgezien daarvan was het ook nog uiterst vervelend te noemen dat wijkbewoners actief met de wethouder in debat gingen, terwijl de commissie buitenspel werd gezet.

Experimenteren ja! Maar dan wel allemaal gelijk starten met dezelfde informatie. Wat mij betreft is dit experiment mislukt en moeten we zoeken naar iets bruikbaarders.

Mart van Lagen, raadslid CDA Enschede

Categorieën: CDA Enschede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: