Het CDA is geschrokken van de escalatie tijdens de voetbalwedstrijd FC Twente tegen PSV op 6 april jl. We zijn wel tevreden dat de politie heeft ingegrepen, maar niet over de uitvoering. Het is een utopie om te denken dat je een mooi vak vol met diehards supporters leeg krijgt als de spanning in het stadion stijgt. Maar iedere vorm van criminele activiteiten moet volgens het CDA worden aangepakt. Dat was ook het voornaamste doel van de politie. Het supportershome van VAK-P was niet meer het supportershome zoals het oorspronkelijk bedoeld was.

De CDA-afdeling vindt het jammer dat er werd gehandeld in (hard)drugs. Volgens het CDA hoort een biertje drinken bij een wedstrijd van FC Twente. Maar er moeten geen criminele activiteiten plaatsvinden, waaronder de intimidatie van het gewone VAK-P lid. Het bezoeken van een wedstrijd van FC Twente moet niet alleen spannend zijn, maar juist ook veilig en leuk. Ongeacht de uitslag.

Daarnaast is het CDA niet blij met de stenenregen die de politie ontving. Ook de politieagenten die daar staan werken dag en nacht voor een veilig Enschede. Zij verdienen geen enkele vorm van agressie. Laat staan een politieagent van een politiepaard aftrekken; dat doe je niet!

Hopelijk komen de politie, gemeente en VAK-P er uit en wordt het weer gezellig, zoals het hoort. Het supportershome moet worden gebruikt zoals we dat met elkaar hebben afgesproken. De CDA-fractie wacht vanavond in de raadsvergadering de antwoorden af op de vragen van VVD en GL. Daarnaast ook de antwoorden op de vragen van BBE. Afhankelijk daarvan wil het CDA hierover een debat.

Mart van Lagen,
FC Twente supporter en raadslid CDA Enschede

Categorie├źn: CDA Enschede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: